Over ons

Wij vinden het belangrijk dat de garnalen en slakken zich fijn voelen in hun leef omgeving. Daarom hebben wij onze bakken zo natuurlijk mogelijk ingericht met in elke bak planten, mossen, hout en steen.

Wij zijn gestart met het houden van garnalen in 2016, we hadden al twee gezelschapsbakken staan met vissen. Tot dat wij op marktplaats aan het struinen waren naar een toevoeging voor bij deze aquaria. Al snel kwamen wij bij kreeften en garnalen terecht. Na ons goed ingelezen te hebben besloten we om een aantal garnalen te halen bij een hobby kweker. Een aparte bak hadden wij laten indraaien. We begonnen met een combinatie vuurgarnalen en op leidingwater gekweekte crystal reds.

Het hele proces van vervelling, bevruchting, het dragen van eitjes en uiteindelijk de jonge zien lopen fascineerde ons zo erg dat we al snel daarna een tweede garnalen aquarium opstarten, ditmaal met blue dream garnalen. Ook dit ging zeer goed en elke avond bleef de tv uit en zaten wij met z’n 2e te kijken naar onze garnalen.

Tot op een gegeven moment het aquarium wel erg vol werd met alle na-kweek van onze garnalen. We zette de eerste diertjes op marktplaats daar kwamen veel mensen op af, we vonden dit onwijs leuk, het contact met klanten en onze weinige kennis destijds overbrengen op andere mensen die hier erg enthousiast van werden!

Het enige probleem was.. de ruimte die we destijds hadden, we konden namelijk niet nog meer bakken kwijt. Tot dat wij in 2018 besloten om te gaan verhuizen. Een grote schuur die geïsoleerd was bood veel uitbreidingskansen. Vrijwel direct naar de verhuizing werden 4 nieuwe bakken opgestart, en zo ging het even door.

Naast het kweken van de garnalen lag daarna de focus op voeding, welke voeding is het beste, wat zit er in voeding en wat zijn de verschillen in prijs en kwaliteit. Steeds meer mensen die via marktplaats wat garnalen kwamen ophalen vroegen of wij ook voeding en/of toebehoren verkochten. Dat was iets om over na te denken.. voor in de toekomst zeiden we tegen elkaar. We hadden het nooit gedacht, maar stiekem altijd wel gehoopt.

Op 1 juni 2020 gingen wij vastberaden naar de Kamer van Koophandel om onze hobby officieel te promoveren naar bedrijf. Sinds deze datum ging het als een speer.. nog meer aquaria, nog meer toebehoren en steeds verder uitbreiden in ons assortiment. Tot op de dag van vandaag.. 30+ aquaria, een assortiment van meer als 450 producten. En naast het kweken van garnalen hebben wij nu ook een groot assortiment in prachtige slakken soorten!

Wat wij altijd op nummer 1 hebben gehouden in ons bedrijf zijn dieren van hoge kwaliteit en een goede gezondheid. Wij kweken al onze garnalen zelf en wij hebben stabiele kweekgroepen welke zorgen voor prachtige na-kweek. Zo kunnen wij kwalitatief gezien de beste garnalen verkopen omdat wij 100% achter onze dieren staan. Ook vinden wij het zeer belangrijk dat alle nieuwe producten die wij toevoegen aan ons assortiment een langere tijd getest worden, zo verkopen wij alleen producten waar wij achter staan.

We staan altijd open om mensen in deze hobby te helpen, u kunt vrijblijvend langskomen voor advies en hulp. De tevredenheid van onze klanten staat voor ons voorop. Zodat iedereen net zo van deze hobby kan genieten als dat wij doen!