Skip to main content
Informatie punt

Neocaridina stamboom

By augustus 7, 20232 Comments

Garnalen en hun stamboom lijn, onwijs interessant! Maar waar komen ze nou precies vandaan?  Hieronder een stamboom schema van de Neocaridina garnalen.

Wij krijgen vaak de vraag of bloody mary en red sakura samen gezet kunnen worden aangezien het allebei rode dieren zijn. Zoals in het schema te zien is kan dit dus niet als je de dieren zuiver wilt houden, omdat deze 2 soorten beide uit een andere lijn komen. Zodra deze samen gezet worden en zullen kruisen is er een grote kans op wildkleur.

In het schema is ook te zien dat red sakura, vuurgarnalen (fire red) en andere gradaties daarvan in een zelfde lijn liggen. Dit zijn dus elke keer een andere gradatie. Deze kunnen samen gehouden worden maar dan zal wel de gradatie beïnvloed worden.

Ook zie je dat een green jade bijvoorbeeld ontstaat door de kruising van een orange sakura en orange light. Net zoals dat er in dit schema duidelijk naar voren komt dat Bloody mary en Blue Velvet beide vanuit oorsprong vanuit een shoko zijn gekweekt en dat het origineel daarvan weer een wildkleur Neocaridina Davidi is.

Mocht u vragen hebben over dit schema, of over het samen zetten van Neocaridina groepen? Stuur ons gerust vrijblijvend een bericht.

(Het schema is op de telefonische versie beter te bekijken)

Bovenstaand schema is geen schema van onszelf, maar online te vinden.

 

2 Comments

 • Thijs schreef:

  On dit schema zij verschillende gradaties van Red Sakura en Bloody Mary te zien.
  Is er ook een overzicht bekend om vast te stellen waaraan een garnaal moet voldoen om in één van die gradaties te vallen?

  • JCshrimps schreef:

   Beste Thijs,

   Uiteraard. Nu zijn red sakura en bloody mary 2 verschillende soorten, dus niet verschillende gradaties.

   Als u op Google intypt, verschil red sakura en bloody mary krijgt u de eerste foto te zien waarin het duidelijk zichtbaar is. Dit is namelijk te zien aan het rostrum.

   Ik kan hier namelijk helaas geen afbeelding uploaden. Hopelijk kunt u de afbeelding vinden, stuur ons anders gerust een bericht!

Leave a Reply

Stel je vraag!
💬 Heb je een vraag?
Scan de code
Kunnen we je ergens mee helpen?