Skip to main content
Informatie punt

Kenmerken man en vrouw

By juli 10, 2023No Comments

Uiterlijke kenmerken welke verschillen bij een man of vrouw garnaal

Het verschil tussen een mannetjes en vrouwtjes garnaal is aan een aantal dingen te zien, hieronder een 3 tal punten met foto’s ter verduidelijking.

1. Een ei vlek
Op onderstaande foto is een ei vlek te zien bij het dier links vooraan net achter de nek. In de ei vlek ontstaan de eitjes (dit gebeurd alleen bij vrouwtjes). Achter dit dier zijn diverse zwangere vrouwtjes te zien.

2. Een rondere buik
Een rondere buik is een typisch uiterlijk kenmerk van een vrouwtjes garnaal, dit komt voornamelijk omdat zij meerdere keren in haar leven zwanger zal zijn, de eitjes zorgen ervoor dat haar buik wat uitrekt en daardoor een bolling ontstaat, ook op de momenten dat ze niet zwanger zal zijn.

3. Een gestroomlijnd lichaam
Bij een gestroomlijnd lichaam is het vrijwel altijd een man. Let op, bij jongere dieren < 1 cm is het vaak lastig te zien, het kan zijn dat vrouwtjes dan ook nog een gestroomlijnd lichaam hebben, vaak krijgen ze een rondere buik zodra ze een eerste zwangerschap hebben doorstaan.

Ook is het zo dat mannen vaak wat minder van kleur zijn, maar mocht u een hoge of juist lage gradatie hebben dan kan het zijn dat vrijwel alle dieren dezelfde kleur gradatie hebben. Het is dan bijna niet aan de kleur te zien.

Hopelijk kunt u nu ook de mannen en vrouwen onderscheiden!

Mocht u er niet helemaal uitkomen of nog vragen hebben? Stuur ons gerust een berichtje, wij kijken graag vrijblijvend met u mee!

Leave a Reply

Stel je vraag!
💬 Heb je een vraag?
Scan de code
Kunnen we je ergens mee helpen?