Skip to main content
Informatie punt

Overwennen van slakken

By juli 11, 2022No Comments

Overwennen van slakken:

In dit artikel met stappenplan wordt uitgelegd hoe u slakken het beste kunt overwennen na transport. Dit stappen plan geldt vrijwel voor alle slakken, denk aan de Tylomelania, Neritina, Faunus ater, Gewei en Posthoorn slakken etc.

1. Laat de slakken ongeveer 1 uur op temperatuur komen in de transportzak.
In een omgevingstemperatuur van ca. 18-22 graden. (Let op: uiteraard niet dicht bij een verwarming of airco). Zodra de slakken zijn aangekomen kan het water wat koud of warm aanvoelen afhankelijk van het jaargetij.

2. Open de transportzak en doe de slakken samen met het water waar ze in verzonden zijn, in een emmer of bakje waarin het druppel proces kan plaatsvinden.

3. Door middel van een luchtslang kunt u het over druppelen in gang zetten. Doe dit circa 2-3 uur.
> Pak een stuk luchtslang
> Leg onderaan in de slang een knoopje. Of monteer aan 1 kant een luchtventiel.
> U hangt de kant zonder knoop/ventiel in het aquarium. (eventueel kan deze vast gezet worden, let wel op dat de luchtslang niet dicht gedrukt wordt)
> Aan de andere kant van de slang dient kort aan gezogen te worden, zodat het water de slang in gaat.
> Als dit is gelukt dan zal het water gaan stromen door de luchtslang. Probeer 1 druppel per 3 seconden te laten druppelen. U kunt dit proces vertragen of versnellen door het knoopje/ventiel wat losser of vaster te maken/draaien.

*Mocht u geen luchtslang hebben, dan kunt u handmatig elke 15 minuten circa 25 ml aquarium water in het bakje/emmer toevoegen.

4. Na het 2 tot 3 uur durende druppel proces kunnen de slakken het nieuwe aquarium in!
Let op dat de slakken voorzichtig in het aquarium gelegd worden, met de opening van het huis naar de bodem het liefst op een vaste ondergrond zoals op steen of hout. Door de reis kunnen de slakken wat zwak zijn waardoor draaien erg veel energie voor ze kost. Voor de Neritina en gewei slakken geldt dat deze zelf niet kunnen omdraaien zodra ze op hun rug liggen. Dit kan in het ergste geval met dood tot gevolg zijn.

Daarna is het verstandig om ze wat eten te geven zoals speciale slakken sticks en/of gedroogd blad wat slakken heerlijk vinden!

Voor meer vragen wat betreft het over druppelen kunt u ons contacten via onze sociale media of mail: info@jcshrimps.com

Leave a Reply

Stel je vraag!
💬 Heb je een vraag?
Scan de code
Kunnen we je ergens mee helpen?