Verzend-, klacht en retourbeleid: 

Voor het leveren van bestellingen hanteren wij een levertijd.
Wij streven er naar om elke bestelling binnen 1-2 werkdagen te verzenden.

Voor bestellingen zonder levende have is dit van maandag t/m vrijdag.
Voor bestellingen met levende have is dit van maandag t/m woensdag. 

Wij overhandigen uw zending aan de postvervoerder welke zorg zal dragen voor de bezorging van uw bestelling. Hierna ontvangt u een track en trace code waarmee u de bestelling kunt volgen. 

Mocht u uw bestelling op een specifieke dag verzonden willen hebben, dan kunt u dit aangeven in de opmerkingen van de bestelling. 

Wij verzenden met de volgende postvervoerders: PostNL, DHL en DPD. 

Retourbeleid: 

Wanneer u om welke reden dan ook product(en) retour wilt sturen, dan is dit zeker mogelijk. De kosten voor deze retourzending zijn voor uw eigen rekening. 

U staat als consument vrij om de retour via elke gewenste manier bij ons te laten bezorgen. Zolang de retour maar op ons adres geleverd wordt. 

Onze adres gegevens: Zuiderparallelweg 57, 6953DD te Dieren. O.v.v. JCshrimps. 

U heeft het recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na aanmelding heeft u nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan JCshrimps geretourneerd moeten worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.  Indien u de artikelen in goede staat retourneert, krijgt u het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen, door een mail te sturen naar: info@jcshrimps.com 

Voor overige informatie wat betreft herroepingsrecht zie ook Algemene voorwaarden > Artikel 6 Herroepingsrecht en Artikel 7 Uitsluiting herroepingsrecht. 

Leidt bovenstaande niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via de volgende link: Stichting Webwinkelkeur. Tevens is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op: ODR platform . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27-09-2022.